Omputtaja

Suomenkielinen blogi Applen tuotteisiin vaihtamisesta vankalta Windows-pohjalta.

A Finnish blog about switching to Apple's products after years of Windows.

05 syyskuuta 2007

The blog goes on

Heipä hei lapsukaiset!

Kahden kuukauden (ja risat) aikana ei ole tapahtunut juuri mitään mäkkirintamalla, varsinkaan omalta osalta. Uudet iMacit tulivat, iLife ja iWork uusittiin, diibadaa. iPhone aiheuttaa yleistä hämmennystä molemmin puolin rapakkoa. Erityisen hauskaa on huomioida suomalaisen median lapsenomainen vertailu Nokiaan. Tosin hauska moka Nokialta julkaista (kuulemma) Series 60 kosketusominaisuuksia esittelevä video, jonka laite tosin oli aivan iPhonen kaksoisveli.

Macbook natisee hiljaa liitoksissaan, näyttö leikkii diskoteekkiä ajoittain mutten ole kerennyt soittamaan asiasta Applen tukeen. Takuuhan tuosta loppui pari kuukautta sitten, mutta sain vinkkiä, että soittaminen voi kannattaa silti.

iMac sen sijaan taistelee vahvasti. Pistin 1,5 kuukautta sitten sen auttamaan talon uutta tulokasta Folding@homessa ja on kyllä ihailtava sitä, miten laitteesta ei kuulu pihaustakaan tuuletinääntä missään vaiheessa.

Kesän aikana otin kantaa konsolisotiin, ja hankin itselleni edullisen LG:n taulutöllön sekä PlayStation 3:n. Metal Gear Solid 4, mitä muita syitä sitä tarvitsee? Kaikesta tästä kuitenkin lisää joskus jossain muualla.

iPodisto voi hyvin. Punanano on äärimmäisen hyvä hommassaan, ei voi kuin ihailla. iPod Hi-Fi aiheuttaa hämmennystä painollaan ja äänellään. Punainen Nano Hi-Fiä käskyttämässä oli näky, joka bongattiin parillakin suomalaisella kesäfestivaalilla kulisseissa työntekoa tahdittamassa. Kyselyitä tuli paljon.

Huomenna on Applen erikoistilaisuus ilmeisesti musiikkipuolta ajatellen. En välttämättä pistä hanttiin, mikäli sieltä tulee puhelinominaisuuksista karsittu versio iPhonesta: iso kosketusnäyttö ja niin edelleen. Sellaiselle voisi avoautoilukauden hiljalleen päättyessä olla tilausta.

Muuten odotan pääasiassa pientä Macbook Pro:ta. Mikä siinä kestää?

Ainiin, kiitoksia kommenteista täällä ja muualla! Kiva nähdä, että jotakuta kiinnostaa.

Tunnisteet: , , , , , ,