Omputtaja

Suomenkielinen blogi Applen tuotteisiin vaihtamisesta vankalta Windows-pohjalta.

A Finnish blog about switching to Apple's products after years of Windows.

02 marraskuuta 2007

Extreme Ways

Pahoittelen viivästystä kirjoittelussa, meinaavat tehtävät ja kellonaika olla salaliitossa keskenään. Aina jompikumpi haraa vastaan blogahtelun suhteen.

Meduusa-trilogian elokuvat loppuvat aina samalla tavalla, Mobyn Extreme Ways alkaa soimaan viimeisten kuvien välähdellessä ruudulla ennen lopputekstejä. Erinomainen biisi. Biisin sanoituksissa lukee "I would stand in line for this / There's always room in life for this" ja juuri tuo kohta soi päässäni, kun hain Lenon korvaavan koneen. Trilogian keskimmäinen osa toimi inspiraationa konetta nimetessä.

Ai että mitä konetta? 15" MacBook Pro, 2,4GHz prosessorilla. Ensimmäinen hankkimani mäkki, joka on suoraan listakonfiguraatiossa. Se on kaiken kaikkiaan varsin hurmaava värkki ja kaikkea sitä, mitä MacBook olisi saanut olla alunperinkin. Maanantaina varustin sen Leopardilla, jonka irtosi näppärään 8,95€ hintaan up-to-date tarjouksessa. Lopetin haaveilut pienemmän MBP:n perään kun hoksasin, että oikeastaan kaipasin enemmän resoluutiota kuin MacBookissa oli, eikä 15" kuitenkaan ollut kannettavuudeltaan merkittävästi huonompi. WaterFieldin SleeveCase tarvitsee uuden rungon, mutta se ei paljon haittaa. Tällä hetkellä kone matkailee vanhassa olkalaukussani, johon se menee juuri naftisti.

Probook vakuuttaa. Kuoret eivät nitise ja natise, näytönohjaimessa on tehoa, akkukestoa löytyy yhtälailla ja näytössä (matta) on aina pykälä tai pari kirkkautta varalla senkin jälkeen kun löytää itselleen sopivan. Valoisuussensorit toimivat melkeinpä liiankin hyvin, taustavalaistu näppäimistö on parhautta ja muutenkin koko kone tuntuu juuri siltä miltä pitäisi. Ainoat asiat joita MacBookista kaipaan on näppäimistö (Probookin näppis on tunnottomampi vaikkei sen huonompi kirjoittaa) ja magneettisalpa. Yritän aina aluksi raastaa koneen kynsillä auki, kunnes hoksaan vapauttaa salvan.

Leopardikin vakuuttaa. Vaikken olekaan kaikista (visuaalisista) uudistuksista riemuissani, sisuskalut tuntuvat saaneen sopivan virkistyksen. En ole myöskään kerennyt ihmettelemään uusia toimintoja kovinkaan paljoa. Uusi Safari tuntuu hyvältä, mutta Spaces ja Time Machine ovat testaamatta. Introvideo oli ottanut askeleen eteenpäin visuaalisesti mutta uusi biisi ei miellyttänyt niin paljon. Tosin se on hyvää vaihtelua, olen kuitenkin syystä tai toisesta joutunut katsomaan Tigerin introvideon 8-9 kertaa.

MacBookit saivat tänään lisää vääntöä jälleen kerran ja ilmeisesti näytönohjainkin sai hienoisen boostin. Jotain tällaistahan oli odotettavissa. MacBook Pro sai samalla 2,6GHz prosessorin tilausoptioksi. Pienempää subnotebookia on aavisteltu alkuvuodesta, mutta sen näyttää vain aika koska sellainen tulee. Vai tuleeko ollenkaan.

Mutta tässäpä luvattu tilannepäivitys kannettavista. Seuraavaksi jotain ihan muuta...

Tunnisteet: , , ,