Omputtaja

Suomenkielinen blogi Applen tuotteisiin vaihtamisesta vankalta Windows-pohjalta.

A Finnish blog about switching to Apple's products after years of Windows.

02 marraskuuta 2007

Say hello to...


Loputtomalta tuntuvan kikkailun jälkeen suunnitelma lopulta onnistui ja posti toi lähistölleni iPhonen sisältävän paketin. Tosin, itse puhelimen hankkimisessa ei ollut mitään suurempaa ongelmaa, suunnitelman muut osat vain mutkistivat ja pitkittivät sen toteutumista.

Parin päivän käytön jälkeen ei auta kuin ihmetellä sitä, miten jotkin asiat vain ovat juuri niin hyviä kuin niiden kuvitteli olevan. Vielä suurempi ihmettelyn aihe on se, miten moni niistä asioista tulee Infinite Loop 1, Cupertino, Californiasta.

Muutama asia toki vituttaa, ihan suoraan sanoen. iPhone ei toimi normaalin iPodin tavoin iTunesissa vaan ainoa tapa siirtää sinne materiaalia on synkronoida. Drag'n'drop ei toimi. Se on tosin omalla kohdallani pieni kiusa, mutta kiusa kuitenkin. Varsinkin videomateriaalin suhteen iTunes kun on kelvottomasta seuraava ja tuntuu typerältä lisätä videopätkiä sinne pelkästään iPhonea varten. Lisäksi joku on nukkunut vahingossa tai tarkoituksella kun iPhonen kuulokeliitännästä päätettiin. "Joo, haudataan se tuonne syvälle kuorien sisään ettei 90% maailman 3,5mm kuulokkeista käy siihen." Tuostakin onneksi selviää, tavalla tai toisella. En silti haluaisi alistua Applen vakiokuulokkeisiin, vaikka niissä lukikin veikeästi "Listen responsibly. Drive safely."

Laturi on melkoisen standardin näköinen Applen töpseli-to-USB -laturi, joskin tietysti jenkkipistokkeella, jonka tosin voi iloisesti vaihtaa esimerkiksi MacBook Pro:n laturista oikeaksi. Tai ladata ihan iPod-johdolla suoraan tietokoneesta. Miten vain huvittaa.

Lokalisoinnin puute tietysti hiukan kismittää, ei niinkään kielen kuin esimerkiksi puhelinnumeroiden ja näppäimistön ryhmittelyjen takia, mutta sitä saa mitä tilaa. Ainakin melkein. Pyrin alunperin hankkimaan 4Gt mallin jotta lelulle tulisi mahdollisimman vähän hintaa, mutta suunnitelman venyessä 8Gt tuli ainoaksi vaihtoehdoksi. Bluetooth-tuki ulkoiselle näppäimistölle saisi löytyä niin ikään, saisi uuden Wireless Keyboardin kanssa mielettömän söpön muistiinpanovälineen.

Mitäpä muuta kertomaan. WLAN toimii hurmaavan hyvin ja nopeasti, en ole vielä kokeillut datasotaa EDGEn yli. Kaikki on oikeastaan ollut erittäin... hurmaavaa.

Puutteistaan huolimatta iPhone on tähän mennessä ollut asteikolla 1-10 tasan 11. Ehkä jopa hiukan yli. "I would stand in line for this, there's always room in life for this."

Tunnisteet: